måndag, mars 16, 2009

Uppsala Synscentral 090311


Två förväntansfulla vänner på tur! Syncentralen nästa.
Fanny kan nog behöva lite hjälp ändå...



Har du svårt att se texten på TV:n? Kanske att dessa glasögon kan hjälpa dig! Galet bra å STOR bild. Ett av alla hjälpmedel man kan få om man har stor synnedsättning. Oooo, de klär mig :)



Mitt namn i blindskrift :) Bara att börja öva nu så man kan läsa. Något svårare när man inte ser å måste läsa med fingrarna bara :S




Elena!

Blev en hellyckad dag efter en småjobbig start. När vi efter försenad buss och letande äntligen hittade fram höll vi på att få vända och ta tåget hem igen. Hade ju kommit på fel dag (skolan hade blandat ihop dagarna... skräll...) Som tur är finns det fantastiska människor som har mottot "det vi kan göra något åt, försöker vi lösa". De hade säkert fullt upp och massor av annat att göra, ändå lyckades de att ge oss en oförglömlig dag. Fick träffa optiker, synpedagog, kurator och en dataansvarig. Helt otroligt. Fick höra om deras arbeten och se olika synhjälpmedel. Fick testa på att känna hur det känns att läsa på 1 cm:s avstånd med olika kikare och grejer. Efter en sån dag känner man sig otroligt tacksam att man ser så bra som man gör. Helena, Fanny och jag ska åka tillbaka någon dag i vår och träffa patienter. Ser fram emot det!

1 kommentar:

Fanny sa...

Hahaha vad vi är snygga.
Vi får skriva ett inlägg nångång om hur snygg man EGENTLIGEN måste vara för att bli optiker!
Vi är nästan fööör good-looking, no low-vision här inte. Se bra UT eller se BRA ut? hur var det nu igen?